Skip to main content
Sanatçı

Çetin Erokay

Yazar 27 Ağustos 2021İlk yorumu sen yap

İzmir ‘de doğan Çetin Erokay, Lisans ve Yuksek ogrenimini Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesinde tamamladı.Ilk resim sevgisini ve eğitimini Mürşide İçmeli’den aldı.

Sanatçı dostlarının eleştiri ve yönlendirmeleri ile kendi araştırma ve incelemeleri doğrultusunda sanatsal çalışmalarını sürdüren Çetin Erokay,  pek çok karma sergiye katıldı ve kişisel sergiler açtı.  Selcuk Yaşar Resim Müzesi’nin kuruluşuna öncülük etti ve müzenin kuruluşunu gerçekleştirdi. Erokay’ın bir eseri 1992 yılında gerçekleştirilen IV. Uluslararası İzmir Film Festivali nin afişi olarak kullanıldı.1998 yılında gerçekleştirdiği bir grafik tasarım ile Intenational Newyork Festival de finalist oldu ve o yıl bastırılan The World’s Best Work kitabında yer aldı.

Çetin Erokay 1970- 2005 tarihleri arasında, E.Ü.İletişim Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Reklam dersleri verdi. Mesleğini kendi ajansında sürdüren Çetin Erokay, sanat çalışmalarını İzmir’de kendi atölyesinde yürütmektedir. Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında pek çok kolleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Erokay, merkezi Viyana da bulunan” Avrupa-Asya Sanatçıları Merkezinin üyesi olup, Temmuz 2012’de Türkiye Temsilcisi (Chairperson) olarak göreve başlamıştır.

Çetin Erokay, Sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda İZFAK “ İZMİR İLİ FAKİRLER DERNEĞİNE” bazı tablolarını armağan etmiş olup, 28 Mayıs 2012 günü İZFAK tarafından Üstün Hizmet Onur Plaketi ile onurlandırılmıştır.

2015 Yılında da Kültür Bakanlığı Şefik Bursalı Resim Yarışmasında. Türkiye çapında seçilen, eserleri sergilemeye layık görülen 87 sanatçıdan biri oldu.

Sanatçının eserleri yurtdışında Viyana /Avusturya,  Çin /Beijing,  Roma / İtalya,  Lille/ Fransa,  New York  /USA / Litvanya ve Tiflis’te sergilenmiştir.

Yorum yap