Skip to main content
Sanatçı

Ayşe Mesude Kumbasar

Yazar 27 Ağustos 2021İlk yorumu sen yap

Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olan olan Kumbasar resim ile ilgilenmeye 1993 yılında başladı. Ressam Yüksel Özen’den desen ve resim dersleri aldı. 2000 yılında tamamen resme yöneldi. Ressam Burhan Yıldırım önderliğinde 4 yıl yoğun olarak resim çalıştı. Ressam Sait Günel’den suluboya dersleri alan sanatçı iki yıl da Seramik Sanatçısı Asuman İnan ile seramik çalışmaları yaptı.
15. Geleneksel Tekel Resim Yarışmasında (2003), Dedeman Vakfı Bireysel Silahsızlanma Konulu Resim Yarışmasında (2004) ve Kültür Bakanlığı 15. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında eserleri sergilenmek üzere seçildi.
Bugüne kadar 10 kişisel sergi açan sanatçı 40’a yakın karma sergide yer aldı, yurtiçinde ve yurtdışında bir çok uluslararası sanat çalıştay ve festivallerine katıldığı, organizasyonlarında görev aldı.
2006 yılında İstanbul’dan ayrılarak önce Kuşadası’na daha sonra Bodrum’a yerleşti, halen çalışmalarını burada kendi ev-atölyesinde sürdürmektedir.
Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği (UKSDD), Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği (EGESDER) ve Bodrumart Sanat ve Kültür Derneği üyesi olan Kumbasar aynı zamanda Aydın ve Bodrum’da iki özel sanat galerisinin sanat yöneticiliğini de yapmaktadır.
15 yılı aşan resim serüveninde kendisine hep daha iyi, daha farklı ne yapabilirim sorusunu soran sanatçı çeşitli anlatım biçimi ve teknikleri denediği uzun bir figüratif dönemin sonunda ürettiği soyut çalışmaları ile sanat hayatında yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Yorum yap